Facebook Sayesinde Anket Doldurarak Para Kazanabilirsiniz

27 Kasım 2019 - 8:45 'de eklendi ve 313 kez görüntülendi.
resim

Facebook, anket doldurup bu şekilde para kazanabileceğiniz bir uygulama geliştirdi. Uygulamanın genel amacı pazar araştırması yapmak. Uygulama ismi; Viewpoints olarak belirlendi. Güvenlik konularında yaşadığı sıkıntıları atlatmak isteyen Facebook, yeni uygulamalar ile insanları platforma çekmek istiyor. Bunlardan bir tanesi ise, Viewpoints. Uygulama ile daha çok aktif kullanıcı elde etmek isteniyor.

viewpoints

viewpoints facebook

Uygulamaya üye olmak için İsim, soyisim, e-posta, doğum tarihi, ülke ve yaşadığınız ülkeyi seçmeniz gerekiyor. Facebook hesabınız varsa bu bilgileri tekrar doldurmanıza gerek kalmayacaktır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra çeşitli anketleri “Programs” başlığı altında görebilir ve katılabilirsiniz.

Viewpoints İle Para Kazanmak

Uygulamada anket doldurarak puan kazanacaksınız ve puanlar size para olarak dönecek. Örnek verecek olursak; 5000 puan topladınız ve 5000 puana karşılık olarak 20 dolar ödenecek. Facebook uygulama ile ilgili bir tanıtım videosu yayınlandı. Videoda birçok bilgiye yer veriliyor fakat net olarak ne kadar gelir elde edebileceğiniz yazmıyor. Uygulamayı daha çok büyük şirketlerin pazar araştırması yapması için kullanması bekleniyor. İlerleyen günlerde bir anketten ne kadar puan alabileceğiniz ve ne kadar gelir elde edebileceğiniz belli olacak.

facebook

facebook

Şu an güncel olarak bulunan bir anket, 83 sorudan oluşuyor ve 15 dakika sürüyor. Bu anket karşılığında 1.000 puan elde edebiliyorsunuz. Her anket bu kadar yüksek puan vermeyecek veya bu kadar uzun sürmeyecek. Oluşturulan anketlerin verecekleri puan farklı olacaktır. Facebook, toplanan verilerin WhatsApp ve Instagram’ın geliştirilmesinde kullanılacağını söylüyor. Bilgilerin kesinlikle üçüncü kişilerin eline geçmeyeceğini söyleyen Facebook, bu konuda pek güven vermiyor.

Viewpoints, sadece Amerika’da ve 18 yaşın üstünde kişiler tarafından kullanılabiliyor. Şirket, uygulamayı 2020 yılında birçok ülkede aktif etmeyi planlıyor. Türkiye’nin bu ülkelerin arasında olup olmayacağı ise, net değil. Vergilendirmeden dolayı Facebook bu hizmeti Türkiye’de aktif hale getirmeyebilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.