Akıllı cep telefonu hataları ve çözümleri

21 Haziran 2019 - 1:06 'de eklendi ve 745 kez görüntülendi.
resim

Cep telefonları çıktığı günden beri gelişmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir donanım yeni bir özellik ekleniyor. Akıllı cihazlar ne kadar gelişiyorsa hata ve sorunları da bir o kadar büyük oluyor. Biz de sizler için cep telefonlarında oluşan kronik hataları ve çözümlerini inceledik.

iPhone cep telefonu sorunları ve çözümleri

iPhone cep telefonlarında en çok görülen hatalardan birisi parmak izi okuyucu sensörlerinin arıza vermesidir. Özellikle iPhone 5S ve iPhone 6 modellerinde görünen sorunu gidermek için ne yapmalıyız. Öncelikle akıllı cihazımızdaki ayarlar kısmına girerek güvenlik bölümünden kayıtlı olan parmak izini silelim. Telefonumuzu kapatıp tekrar açalım. Ardından cihazımızın menüsünden ayarlar> güvenlik> parmak izi  kısmına girerek tekrar parmak izi eklemesi yapalım. Bu işlemden sonra iPhone cihazımızın parmak izi okuyucusu çalışacaktır. Zira çalışmaz ise sorunun donanımsal olması ihtimali büyüktür telefonunuzu servise göndermeniz önerilir.

iPhone cep telefonlarında görülen bir diğer hata ise uygulama durduruldu hatası. Cihazımızda kullandığımız bazı uygulamalar özellikle oyunlar bu hatayı verebilir. Böyle durumlarda uygulamayı telefonumuzdan kaldırıp telefonumuzu kapatıp tekrar açıyoruz. Arkasından uygulamayı tekrar yükleyelim hata giderilmedi ise telefonunuzda sistem güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Sistem güncellemesi var ise yüklemeyi ihmal etmeyin. Sistem güncellemesini yaptıktan sonra hata giderilecektir. ( uygulamayı silmeden önce yedeklemeyi unutmayınız.)

LG cep telefonu hata ve çözümleri

LG cep telefonlarında çok sık görülen sorunlardan bir tanesi hoparlör hatası. Cihazda belli bir kullanımdan sonra özellikle sesli görüşmelerde karşı tarafın sesi hiç gelmiyormuşçasına düşük çıkıyor. Bu sorun genelde yazılımsal olsa da bazen donanımsalda olabilmektedir. Yazılımsal hatalarda telefonunuzun menüsünden ayarlar> Ses> hoparlör kısmına girip ayarları kontrol edelim. Ayarlarda herhangi bir sorun yok ise telefona format atmanız gerekmektedir. Telefonumuza format atmadan önce yedeklemeleri almayı unutmayınız. Akıllı cihazınızı sıfırladıktan sonra hata düzelecektir. Hata düzelmedi ise telefonunuzu servise göndermeniz önerilir.

Sony cep telefonu hata ve çözümleri

Sony cep telefonlarının kronik sorunlarında birisi ısınma problemi. Sony cep telefonu çok ısınıyor, sony cep telefonu nedene ısınız bir bakalım. Sonu akıllı cihazların ısınma sorunu genelde yoğun kullanımdan dolayı oluyor. Özellikle kullandığımız cihazın kaldıramayacağı oyunlar yüklememiz durumunda telefon çok çabuk ısınır. Telefonumuzda çok fazla uygulama yüklü ise yine cihazın ısınmasına sebep olur. Android cihazlarda yüklü olan her uygulama arka planda çalıştığı için telefonun işlemcisini yorar ve ısınmasına sebep olur. Bu yüzden dolayı cep telefonumuzdan kullanmadığımız uygulamaları silmeli ve işlemciyi yoracak oyunlar yüklememeliyiz. Ayrıca cep telefonunun aşırı ısınması telefonun bataryasına zarar verir ve patlamasına sebep olabilir. Telefonumuz çok ısınır ise hemen uygulamaları kapatıp telefonu dinlenmeye alalım.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.