En İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir

26 Mayıs 2019 - 9:32 'de eklendi ve 876 kez görüntülendi.
resim

Akıllı cep telefonlarının en çok kullanılan özelliği kamera uygulaması. Hemen herkesin elinde akıllı cep telefonu var. Cep telefonu ile bir çok fotoğraf çekip yakınlarımızla ve sosyal medya da paylaşıyoruz. Çektiğimiz fotoğraflar bizim için önemli. Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir, en iyi fotoğraf çekme teknikleri nelerdir bir bakalım.

Daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olması için kameranın temel işlevlerini öğrenin. Kamera ile daha güzel fotoğraf nasıl çekilir, özellikleri kullanarak daha iyi fotoğraf nasıl çekilir. Akıllı cep telefonunuzun kamera özelliklerini öğrenin.

Temel fotoğraf çekimi

Kamera menüsünü açın. Vizör ekranında, bir fotoğraf çekmek için  öğesine dokunun. Ses düzeyi düğmesini deklanşör düğmesi olarak ayarlayabilir ve fotoğraf çekmek için ses düzeyi tuşuna basabilirsiniz.

Çekim modu seçmek

Kamera ekranında, çekim ekranına girmek için ekranda sağa kaydırın. Gerektiğinde başka bir mod seçebilirsiniz.

Odak uzaklığını ayarlamak

Çekim ekranında, iki parmağınızla ekrana dokunun. Yakınlaştırmak için parmaklarınızı ayırın ve uzaklaştırmak için sıkıştırın. İstenen nesneye yakınlaştırma mesafesi dijital odak uzaklığından daha büyükse, fotoğraf kalitesi de buna göre azalacaktır. İki parmak sıkıştırıldıktan sonra, çekim ekranının kenarında odak uzaklığı ayarlama bölgesi görüntülenecektir. Odak uzaklığını ayarlamak için kaydırıcıyı sürükleyin.

Pozlamayı ayarlama

Ortam çok aydınlık veya çok karanlık iken, kamera çekim efektini iyileştirmek için otomatik olarak pozlamayı ayarlayabilir. Daha büyük bir pozlama daha parlak bir fotoğrafla sonuçlanırken, daha küçük pozlama daha karanlık fotoğraf ile sonuçlanır. Çekim ekranında, ekrana dokunun ve pozlamayı hızlıca ayarlamak için  öğesini odağın yanına sürükleyin.

Flaşı açmak veya kapatmak

Karanlık bir ortamda fotoğraf çekerken, ortamın parlaklığını arttırmak için flaşı açabilirsiniz. Çekim ekranında, aşağıdaki modlar arasında geçiş yapmak için  öğesine dokunun:

  • Otomatik: Kamera otomatik olarak ortamdaki ışığa göre flaşı açıp açmamaya karar verir.
  • Kapalı: Kamera fotoğraf çekerken flaşı açmaz.
  • Açık: Kamera fotoğraf çekerken flaşı açar.
  • Sürekli açık: Çekim ekranında flaş her zaman açıktır.

Coğrafi konumu etkinleştirmek

Çekim sırasında konum bilgileri kaydedilir. Albümdeki fotoğrafları coğrafi konum bilgilerini kullanarak görüntüleyebilirsiniz. Çekim ekranında, kamera ayarları ekranına girmek için sola kaydırın ve daha sonra GPS etiketi tuşunu açın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.