2022 asgari ücret zammı açıklandı mı? Yeni asgari ücret ne kadar oldu?

30 Haziran 2022 - 11:01 'de eklendi ve 1.523 kez görüntülendi.
resim

Uzun süredir gündemde olan asgari ücrete zam, iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplantı sonucunda belirleneceği açıklandı. Bu açıklamanın ardından pek çok vatandaş, asgari ücrete zammın açıklanıp açıklanmadığını merak etti.

Uzun bir süredir gündemde olan asgari ücret zammı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Asgari ücrete zam geleceği öğrenildiği andan itibaren bu zammın ne kadar olacağı ve zam haberinin ne zaman verileceği merak konusu haline geldi. İki gün önce güncel konuların tartışılması ve karara bağlanılması üzerine düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın açıklaması gerçekleştirdi. Bu basın açıklamasında güncel konulara değindi. Üzerinde durduğu konulardan biri de asgari ücret zammı oldu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması esnasında asgari ücrete gelecek olan zammın önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda belirleneceğini kararını da kendisi, ileriki günlerde açıklayacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekildeydi;

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz’da zamlı haliyle ödenecek.”

Asgari ücret tespit komisyonu bu hafta sonuna kadar toplanacak ve NATO görüşmesi sonrası oranı açıklayacağız.”

Bu açıklamaların hemen ardından asgari ücret zammı için toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonunun, bugün saat 14.00’da toplanacağı belirlendi. Bugünkü toplantıdan çıkacak olan kararın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ne zaman duyurulacağı henüz bilinmiyor. Fakat Erdoğan’ın bahsettiği NATO görüşmesinin dün gerçekleşmesi, kararın toplantının hemen ardından paylaşılacağı ihtimallerini de ortaya çıkardı. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Yeni asgari ücret 5500 TL olarak açıklandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.